Kunstgras (laten) leggen in uw tuin

Categorie: Tuinontwerp

Zou u graag mooi kunstgras in uw tuin willen hebben? Een goede keuze want het is tegenwoordig nauwelijks nog van echt te onderscheiden. Tenminste als u voor kwaliteit gaat. Maar welke materialen heeft u nu nodig om een mooie kunstgrasmat te realiseren in uw tuin. Hieronder een overzicht van de te gebruiken materialen.

Stabilisatiedoek

Het woord verraad al enigszins waar dit doek voor gebruikt wordt. Een stabiele ondergrond die het kunstgras op de juiste positie houdt. Het laatste waar je op zit te wachten is een kunstgras dat gaat verschuiven. Je krijgt dan van die ophogingen in je kunstgras waar je over kunt struikelen. Op blessures zit je niet te wachten!

Secundair zorgt dit doek er ook voor dat er geen onkruid door je kunstgras naar boven komt en voor een extra stevige onderlaag.

Lijmband

De zijkanten van de kunstgrasrollen zijn nooit gelijk. Je wilt echter wel dat de naden goed op elkaar aansluiten. Er zal dus wat weg gesneden moeten worden en vervolgens zal je lijmband moeten gebruiken om de delen op elkaar aan te laten sluiten. Het eindresultaat zal een kunstgrasmat zijn waar je de naden niet ziet lopen. Mocht u bang zijn dat u lijmband niet onder slechte weersomstandigheden kunt gebruiken. Wees gerust: u kunt het altijd gebruiken.

Kunstgrashaken

Kunstgras wordt opgerold. En net als bij papier dat opgerold is blijven de zijkanten wel eens omhoog staan. Hier zit u niet op te wachten. Om dit te voorkomen zijn er kunstgrashaken in het leven geroepen. Hiermee kunt u zijkanten naar beneden krijgen door ze te bevestigen. Plaats ze sowieso in iedere hoek. En mocht u bang zijn dat de haken zorgen voor schade. U zult er niets meer van zien op het moment dat ze verwijderd zijn.

Instrooizand

Instrooizand heeft verschillende functies. Als eerste zorgt het ervoor dat de kunstgrasvezels mooi omhoog blijven staan. Een kunstgrasvezel heeft van nature de drang om naar plat te gaan liggen. Al zijn de ontwikkelingen wel dusdanig dat er ook vezeltypes zijn die meer omhoog staan. Als tweede zorgt het voor extra stevigheid van uw kunstgrasmat. Als derde zorgt het voor een langere levensduur van uw kunstgrasmat U wilt natuurlijk dat de vezels van uw kunstgrasmat mooi omhoog blijven staan.

Stanleymes

Zoals u al las zijn de sluiten de zijkanten van kunstgrasrollen niet goed om elkaar aan. Daarnaast houd u aan de zijkanten nagenoeg altijd kunstgras over wat u weg zult moeten snijden. Een stanleymes komt dan goed van pas. U kunt er namelijk heel scherp mee snijden door kunstgras.

We hopen dat deze tips u helpen om een strakke kunstgrasmat te leggen. Mocht u na dit artikel denken dat het leggen van kunstgras toch iets ingewikkelder is dan u voorzag dan kunt u het natuurlijk altijd laten leggen.

Vijver

Zwembad